Articol informativ privind seniorii

Când vine timpul să ai grijă de cei dragi în vârstă, vrei să fii sigur că sunt tratați cu grijă, dragoste și răbdare. Deși uneori poate fi stresant, trebuie să rețineți, de asemenea, că nu este ușor pentru ei să devină dependenți de dvs. sau de alții pentru îngrijirea lor. Este important să vă familiarizați cu modalități de a le oferi cea mai bună îngrijire posibilă.

 1. Vizitează-i des.

Este important să îi vizitați des. Au nevoie de interacțiunea socială cu tine și ai asigurarea că sunt siguri, sănătoși și, în general, se descurcă bine. În timpul vizitei dvs., este întotdeauna mai bine să verificați în jurul casei orice problemă care ar putea fi abordată, cum ar fi curățenia generală a casei sau dacă este rupt ceva care ar trebui să fie remediat. De asemenea, faceți o verificare de rutină a aprovizionării cu alimente, a rufelor, a poștei și a plantelor.

 1. Verificați medicamentele lor

Asigurați-vă că sunt furnizate în mod corespunzător cu medicamentele lor. Este important ca toate prescripțiile lor să fie umplute și reumplute după cum este necesar. Dacă utilizează mai multe medicamente, cel mai bine este să cumpărați un organizator pentru cutii de pilule cu compartimente etichetate cu zilele săptămânii. Acest lucru poate ajuta la simplificarea procesului de luare a medicamentelor. De asemenea, dacă i se prescrie un nou medicament, asigurați-vă că întrebați medicul sau farmacistul despre potențialele efecte secundare sau despre posibilele interacțiuni cu medicamentele actuale.

 1. Angajați un ajutor

S-ar putea să fie nevoie să angajați un ajutor, un asistent sau un îngrijitor. Acesta ar putea fi cineva care vă ajută persoana iubită cu activitățile zilnice, cum ar fi dușul, comisioanele sau serviciile de menaj. Dacă nu este cineva pe care îl cunoașteți personal, atunci ar trebui să verificați întotdeauna referințele sau să mergeți printr-o agenție autorizată. Este posibil să fie necesară o cheltuială bugetată sau poate fi o resursă disponibilă pentru o taxă nominală sau gratuit, în funcție de calificarea persoanei dragi.

 1. Faceți modificări în casa lor.

Cel mai bine este să aruncați o privire bună în jurul casei lor și să evaluați care poate fi un pericol pentru siguranță. Unele pot fi corecții simple, în timp ce alte modificări pot fi mai implicate. Acestea includ:

 • Instalarea unei rampe pentru scaune cu rotile sau pentru mers.
 • Instalarea balustradelor și a barelor de prindere la toaletă și duș.
 • Instalarea unei toalete ridicate.
 • Testarea (sau instalarea) detectoarelor de fum și a detectoarelor de monoxid de carbon.
 • Verificarea iluminării generale din casă pentru a vă asigura că este suficient de strălucitoare.
 • Conectarea câtorva lumini de noapte cu senzor automat în toată casa, astfel încât să poată vedea dacă se trezesc noaptea.
 • Asigurați-vă că există dușuri sau benzi antiderapante în duș sau cadă sau în orice alte zone potențial alunecoase ale casei.
 • Îndepărtarea aglomerării suplimentare care se întinde în jur sau a mobilierului aflat în cale.
 • Îndepărtarea covoarelor mici.
 • Asigurați-vă că cablurile, cablurile și firele sunt ascunse în siguranță pentru a preveni căderile potențiale.
 1. Discutați deschis despre finanțele lor

De cele mai multe ori persoanele dragi în vârstă nu sunt confortabile sau nu sunt dispuse să vorbească despre finanțele lor. Dar trebuie să încercați să purtați discuții deschise despre finanțele lor, mai ales dacă trăiesc cu venituri fixe sau dacă există un buget care trebuie respectat.

 1. Aveți grijă de lucrările importante

Asigurați-vă că totul este actualizat și finalizat atunci când vine vorba de documentele lor importante, cum ar fi voința sau procura lor. Nu este o conversație ușoară, dar este esențială. Odată ce sarcina este terminată, aceasta vă va oferi amândouă liniște sufletească.

 1. Aveți grijă la problemele de conducere

S-ar putea să vină un moment în care persoana iubită să nu mai poată conduce, din cauza abilităților cognitive în scădere și a timpului de reacție pe drum. Este important să le evaluați abilitățile de conducere și, atunci când devine o problemă, să oferiți alte opțiuni care vă pot ajuta, cum ar fi angajarea unui șofer sau utilizarea unui serviciu de livrare pentru alimente.

 1. Păstrați-i activi

Este important să vă păstrați persoana iubită în vârstă activă și implicată. Exercițiul este important pentru a-i menține sănătoși. Din păcate, nu este neobișnuit ca persoanele în vârstă să devină izolate și singure sau chiar să sufere de depresie, mai ales dacă și-au pierdut soțul. Este important ca aceștia să rămână implicați cu familia și prietenii lor sau chiar ar putea dori să se aventureze și să facă noi prieteni. Există multe resurse în comunitatea dvs. care oferă lucruri de făcut și locuri de mers pe care îl vor ajuta pe persoana iubită să rămână socială și activă.

 1. Furnizați mese sănătoase

Este posibil ca persoana iubită să nu aibă capacitatea sau dorința de a găti pentru sine. Este important să fie bine hrăniți pentru a rămâne sănătoși. Puteți pregăti mesele în avans pentru ei..

 1. Fii cu ochii pe ei

Dacă sunteți oarecum expert în tehnologie, puteți instala o cameră sau un tip de senzor de mișcare pentru a le supraveghea sau care vă va avertiza dacă ceva nu este în regulă. Un sistem Life Alert este o altă opțiune, dar trebuie să-i convingi să poarte tot timpul butonul de alertă.

 1. Aranjați un program

Cel mai bine este să încercați să aranjați un program între dvs. și ceilalți membri ai familiei pentru a vă ajuta persoana iubită în vârstă atunci când vine vorba de scăldat, întâlniri medicale, comisioane, cumpărături, gătit, curățenie etc. Dacă este necesar, poate fi necesar să angajați pe cineva ajuta cu unele dintre aceste sarcini și vor trebui, de asemenea, să fie încorporate în program. Un program nu numai că vă va ajuta să vă păstrați viața structurată și organizată, ci îl va ajuta și pe cel drag să știe ce se află pe agenda lor.

 1. Utilizați resursele disponibile

Există multe resurse disponibile pentru persoanele în vârstă. Aceste resurse pot fi prin intermediul guvernului sau comunitare. Faceți-vă cercetările și vedeți pentru ce se califică persoana iubită și cum ar putea să îi avantajeze. Ați putea fi surprins de ceea ce este disponibil.

Ai grijă de tine.

Trebuie să rămâi sănătos pentru a avea grijă de oricine altcineva. Cei care au grijă de bătrânii lor s-au dovedit a suferi de stres, anxietate, depresie și tulburări musculo-scheletice. Dacă este posibil, împărțiți responsabilitățile între dvs., soțul dvs. și ceilalți membri ai familiei. Este important să nu uitați să faceți pauze, să scăpați puțin și să vă bucurați și de viața voastră.

Distribuie: